Noile medicamente pentru diabet protejează împotriva atacurilor de cord și păstrează rinichii, dar ar trebui să fiți conștienți de riscul de complicații grave

Care sunt argumentele pentru și împotriva acestei noi generații de medicamente pentru a controla mai bine glicemia (glicemia)? Deși cred că cel mai bun mod de a opri complicațiile diabetului de tip 2 este printr-o dietă inteligentă și o pregătire și urmând câteva alte reguli simple de viață, este clar că medicamentele fac parte integrantă din viața unui număr mare de persoane cu diabet, așa că le voi acorda atenția cuvenită. Cu toate acestea, nu vom folosi niciodată numele medicamentelor utilizate în vânzare. el scrie dianovo.hr -locul noilor cunoștințe despre diabet.

Scopul nu este de a promova, ci de a informa, cu o notă de critică. Să începem cu inhibitorii SGLT-2. De ce? Pentru că sunt ultimii.

Care sunt argumentele pentru și împotriva acestei noi generații de medicamente pentru a controla mai bine glicemia (glicemia)? Pur și simplu, este un medicament care, spre deosebire de majoritatea celorlalți, nu încearcă să “împingă” excesul de zahăr din sânge în celulele din organism într-un fel sau să împiedice organismul nostru să producă zahăr din sânge atunci când nu avem nevoie de el. Inhibitorii SGLT-2 înlocuiesc excesul de glucoză din organism, astfel încât acestea sunt diferite. Acestea fiind spuse, există dovezi puternice despre cât de bune sunt în prevenirea atacurilor de cord și a altor decese cauzate de excesul de vase de sânge. Ele par să aibă beneficii pentru sănătate pentru rinichi. Dar, ca toate medicamentele, ele aduc riscuri serioase.

Sglt – 2 – “camioane” pentru glucoză

Majoritatea medicamentelor înainte de apariția inhibitorilor SGLT-2 au funcționat încercând fie să mute glucoza din sânge undeva în corpul nostru (mușchi scheletici, celule pancreatice și hepatice), fie să încetinească parțial producția de zahăr în ficat. Inhibitorii SGLT-2 permit de fapt o mică parte din glucoză din sângele nostru să se scurgă prin rinichi și să fie excretată prin urină.

Majoritatea nutrienților din sânge intră în filtre mici în rinichi și sunt reabsorbiți înapoi în sânge prin procese moleculare. Evoluția ne-a făcut creaturi economice. De ce udă ceva hrănitor?

Cu toate acestea, proteina SGLT-2 este de vină pentru faptul că organismul diabeticilor păstrează excesul de glucoză. Este un fel de “camion” care returnează glucoza în fluxul sanguin din rinichi. Drogurile de nouă generație, la rândul lor, sunt ca o patrulă de autostradă a poliției care oprește un camion SGLT-2 încărcat cu glucoză care încearcă să se întoarcă din rinichi în sânge. În schimb, “poliția” sglt-2 trece glucoza prin rinichi, iar glucoza trece din corpul diabeticilor prin urină.

Acest lucru este bun deoarece reduce șansa de nutriție suplimentară sau epuizare a celulelor care sunt încă supraîncărcate cu glucoză, în special a celor care au devenit rezistente la insulină, astfel încât acestea răspund doar la medicamente.

Aceasta nu este o baghetă magică. Efectul asupra glicemiei unui inhibitor SGLT – 2 este de fapt modest legat de alte medicamente, ceea ce este un lucru bun, http://dalmatianpelican.ro/suganorm-remediu-dovedit-pentru-probleme-cu-diabetul-zaharat/ deoarece aveți puține șanse de a obține hipoglicemic dacă beți un inhibitor SGLT-2 o dată pe zi. Trebuie subliniat: este interesant cum există un medicament care va avea grijă să arunce o parte din glucoză din sânge prin urină și nu va încărca suplimentar celulele noastre de mușchi scheletici, pancreas și ficat.

Există probleme grave cu inhibitorii SGLT-2. O cantitate neobișnuit de mare de zahăr în urină funcționează ca un îngrășământ destul de bun. Acest îngrășământ este hrană pentru bacterii. E groaznic dacă bacteriile îți invadează țesuturile tractului urinar. Aceste infecții nu sunt inofensive. Conform studiilor clinice, proporția persoanelor care au utilizat inhibitori SGLT-2 și au ajuns la o infecție bacteriană este foarte mică și s-a raportat că au fost tratați cu succes. Cel mai adesea, infecția a apărut relativ repede după începerea inhibitorilor SGLT-2.

Riscul de cetoacidoză

Cu care a spus, SGLT-2 inhibitori ai fost capabil de a provoca, în cazuri foarte rare foarte periculos cetoacidoză în oameni, ceea ce este deosebit de interesant, care au fost raportate au decente control glicemic. Nu există un răspuns exact la ceea ce a cauzat exact această cetoacidoză foarte periculoasă. Dar dacă sunteți o persoană cu diabet zaharat care evită dulciurile și reduce aportul de carbohidrați, iar rinichii lipsesc mai mult zahăr decât ar trebui din cauza inhibitorilor SGLT-2, cetoacidoza pare a fi o consecință logică. Puteți afla mai multe despre acest risc de inhibitori SGLT-2 în studiul “inhibarea SGLT2 și cetoacidoza-ar trebui să ne preocupe?”

Trebuie să recunosc că pentru mine personal, caracteristicile impresionante ale inhibitorilor SGLT-2 care nu au nicio legătură cu controlul zahărului din sânge. Se pare că la diabetici, dar și la populațiile non-diabetice, inhibitorii individuali SGLT-2 reduc probabilitatea de atac de cord sau deces cauzat de boli circulatorii severe într-un procent foarte mare.

Există mai multe studii care arată acest lucru. DAPA-HF este unul dintre ei. Ei au testat un inhibitor SGLT-2 ca medicament și s-au dovedit a reduce cauza decesului asociat cu sistemul circulator și insuficiența cardiacă cu 26%. Foarte. Astfel, medicamentele destinate inițial diabeticilor vor începe să fie utilizate atât în populația non-diabetică cu probleme circulatorii, cât și în inimă.

Au fost efectuate numeroase studii care au ajuns la concluzii similare într-un număr mare de respondenți-de la 4 la peste 20 de mii de respondenți controlați. Unele dintre ele s-au concentrat în principal pe diabetici, alții, la rândul lor, pe persoanele cu riscuri cardiovasculare deja crescute și, în al treilea rând, pe cei care au deja pacienți cardiaci și cardiovasculare grave… în aceste studii, au ajuns la concluzia că, împreună cu inhibitorii SGLT-2, Acest lucru reduce semnificativ riscul de deces în urma unui atac de cord sau a unui alt exces vascular. Aceste studii s-au concentrat, de asemenea, pe diferite tipuri de inhibitori SGLT-2. De exemplu, “studiile de evenimente cardiovasculare Empagliflozin la pacienții cu diabet zaharat de tip 2”, “Studiul de evaluare cardiovasculară Canagliflozin” “sau, la rândul său,” efectul Dapagliflozin asupra evenimentelor cardiovasculare-tromboliza în infarctul miocardic”“

Unul dintre studiile care ar trebui să fie cu siguranță recomandate pe tema inhibitorilor SGLT-S2 poate fi găsit aici.

Trebuie remarcat faptul că acest studiu a arătat că proprietățile vindecătoare ale inhibitorilor SGLT-2 atunci când vine vorba de boli cardiace și vasculare sunt asociate nu numai cu faptul uriaș de scădere a nivelului de glucoză din sânge,ci și cu procese mai complexe.

Ele nu stimulează pancreasul

În plus, există concluzii din ce în ce mai puternice că inhibitorii SGLT – 2 protejează și sănătatea rinichilor.

SGLT – 2 nu va stimula celulele beta pancreatice pentru a produce insulină suplimentară și astfel (pe termen lung) crește rezistența la insulină sau crește insensibilitatea celulelor la insulină care nu au nevoie de glucoză suplimentară, deoarece sunt deja bine “hrănite”. Acest lucru este foarte important, deoarece acestea sunt mecanismele prin care diabetul de tip 2 se agravează.

Nu există încă un răspuns la efectele pe termen lung ale inhibitorilor SGLT-2, deoarece acestea sunt încă medicamente noi. Un sondaj amplu de 8.000 de respondenți care a durat mai mult de șase ani tocmai a fost primit. Rezultatele sunt așteptate cu nerăbdare și vor fi prezentate la o conferință majoră a Asociației Americane de diabet. Dar este foarte probabil ca, cu SGLT-2, să vă reduceți în mod semnificativ șansele de a dezvolta plăci mortale în vene.

Așa-numitul. suplimentele la inhibitorii SGLT-2 sunt mai frecvente în sistemul de sănătate Croat decât medicamentele obișnuite administrate pe cale orală.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*