Stai departe de diabet

4

Este într-adevăr descurajant, dar India este capitala diabetului din lume. Este acasă în jur de 50 de milioane de persoane care suferă de diabet de tip 2. India are de înfruntat o provocare. Cu toate acestea, experții medicali simt că detectarea bine cronometrată și supravegherea precisă pot merge mult în a ajuta pacienții să ducă o viață obișnuită. Aproximativ 17% din India are diabet și aproximativ 77 de milioane sunt considerate a fi pre-diabetice, ceea ce se referă la acei indivizi care au niveluri mai mari decât cele normale ale glicemiei, dar nu suficient de mari pentru a le clasifica drept diabetici.

Faceți o verificare prealabilă-obținerea testelor și evaluării efectuate va ajuta la identificarea riscului de apariție a diabetului zaharat în avans. Acest lucru va asigura că toate măsurile de precauție sunt luate înainte de a fi prea târziu. Aceste teste ajuta în a afla mai multe despre riscul de a dezvolta diabet zaharat de tip 2

O dietă sănătoasă și o dietă bine echilibrată sunt esențiale

1Ceas de greutate– Surplusul de grasime, predominant dacă acumulata in jurul abdomenului, poate avînt rezistenta organismului la insulina, care, la rândul său, poate duce la diabet de tip 2. Exercițiul este un exercițiu adecvat sau chiar să joci un sport timp de cel puțin trei zile din săptămână SIDA gestionează greutatea, ajută la scăderea nivelului de glucoză din sânge și ar putea gestiona, de asemenea, tensiunea arterială și colesterolul

Reduceți cantitatea de carbohidrați și trans-grăsimi din dieta dvs. Consumul de legume și alimente bogate în fibre este, de asemenea, cheia unui stil de viață sănătos. Coșul de gunoi zahăr îndulcit băuturi și alte junk Food. Mesele gata preparate sunt de obicei bogate în sare, grăsimi și zahăr. Gătitul la domiciliu folosind ingrediente proaspete este opțiunea ideală.

 Scăderea conținutului de alcool-consumul excesiv de alcool va duce la creșterea în greutate și acest lucru ar putea crește tensiunea arterială. Evitarea alcoolului este cea mai bună opțiune pentru a ține diabetul departe. Renunțați la fumat– Fumatul este vinovatul din spatele majorității bolilor. De asemenea, fumătorii sunt de două ori mai probabil să dezvolte diabet decât nefumătorii.

Urmăriți-vă tensiunea arterială– în medie, orice persoană poate face acest lucru cu exerciții fizice regulate, o dietă echilibrată și menținând o greutate sănătoasă. Pentru pacienții care suferă de probleme de tensiune arterială neregulată, este posibil să aveți nevoie de medicamente recomandate de medicul dumneavoastră.

Boală cronică care afectează milioane de oameni din întreaga lume

2Aveți grijă de inima dvs.– diabetul și bolile cardiovasculare au mai mulți factori de risc împărțiți, și anume obezitatea și inactivitatea fizică. Du-te pentru controale regulate– cu varsta sistemul imunitar nu funcționează cu zel este folosit pentru a, merge pentru controale regulate va asigura că colesterol, tensiunii arteriale și alte zone cu probleme sunt luate de îngrijire. Diabetul de tip 2 este o boală cronică care afectează milioane de oameni din întreaga lume. Cazurile necontrolate pot provoca orbire, insuficiență renală, boli de inimă și alte afecțiuni grave.

Înainte de diagnosticarea diabetului, există o perioadă în care nivelul zahărului din sânge este ridicat, dar nu suficient de ridicat pentru a fi diagnosticat ca diabet. Acest lucru este cunoscut sub numele de prediabetes. Se estimează că până la 70% dintre persoanele cu prediabet continuă să dezvolte diabet de tip 2. Din fericire, progresul de la prediabet la diabet nu este inevitabil . Deși există anumiți factori pe care nu îi puteți schimba  cum ar fi genele, vârsta sau comportamentele din trecut există multe acțiuni pe care le puteți lua pentru a reduce riscul de diabet.

Iată 13 modalități de a evita diabetul. Corpul tău descompune rapid aceste alimente în molecule mici de zahăr, care sunt absorbite în fluxul sanguin. Creșterea rezultată a zahărului din sânge stimulează pancreasul să producă insulină, un hormon care ajută zahărul să iasă din sânge și în celulele corpului. La persoanele cu prediabet, celulele organismului sunt rezistente la acțiunea insulinei, astfel încât zahărul rămâne ridicat în sânge. Pentru a compensa, pancreasul produce mai multă insulină, încercând să aducă glicemia la un nivel sănătos.

Antrenează-te în mod regulat

3În timp, acest lucru poate duce la niveluri progresiv mai mari de zahăr din sânge și insulină, până când afecțiunea se transformă în cele din urmă în diabet de tip 2. Multe studii au arătat o legătură între consumul frecvent de zahăr sau carbohidrați rafinați și riscul de diabet. În plus, înlocuirea lor cu alimente care au un efect mai mic asupra glicemiei vă poate ajuta să vă reduceți riscul .

Efectuarea activității fizice în mod regulat poate ajuta la prevenirea diabetului.Exercitarea crește sensibilitatea la insulină a celulelor. Deci, atunci când faceți exerciții fizice, este necesară mai puțină insulină pentru a vă menține nivelul de zahăr din sânge sub control. Un studiu efectuat la persoanele cu prediabet a constatat că exercițiile de intensitate moderată au crescut sensibilitatea la insulină cu 51%, iar exercițiile de intensitate ridicată au crescut-o cu 85%. Cu toate acestea, acest efect a avut loc numai în zilele de antrenament.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*